264331 RR Funcub XL 1700mm ARF set

Doprava zadarmo

264331 RR Funcub XL 1700mm ARF set

Väčší a "nadupanejší" brat obľúbeného "zabávača" z nerozbitného ELAPORu. ARF set s osadeným striedavým motorom Permax BL-O 4235-0480, 60A regulátorom a 6 servami HS-225BB. Pre napájanie zo 6S LiPo 3300mAh. Vzlieta skoro z miesta a odkiaľkoľvek vďaka obrím kolesám a vztlak. klapkám, možno dokúpiť plaváky. Ovládané krídelká, klapky, smerovka, výškovka, možno doplniť servo pre pumovnice a vlečný háčik pre aerovlek vetroňov ako je Solius alebo Heron. Celý popis »
Značka: Multiplex Kód produktu: PM-1M40121XL
Záruka: 2 roky EAN: 4041033093313
360,80 € s DPH
nie je skladom

A je to tu! FunCub o 300 mm väčší, s dvakrát takým akumulátorom a štvornásobným výkonom motora, veľkými štrbinovými vztlakovými klapkami, s háčikom pre aerovlek, pumovnice a pripravený pre montáž plavákov - to bude poriadna porcia zábavy!

Multiplexu sa opäť podarilo predtým nepredstaviteľné - v jednom jedinom modeli zlúčiť vlastnosti a schopnosti, ktoré sa v mnohom blížia 3D modelom, a pritom zachovať možnosť používať FunCub XL ako rekreačný model pre sviatočných pilotov. Preto tiež v našom hodnotení pilotnej náročnosti nájdete nezvyčajný údaj P2-4 - FunCub je pri príslušnom nastavení vhodný pre rekreačných pilotov aj ostrieľaných borcov, ktorí naplno využijú jeho "Fun XL" potenciál. Pozrime sa bližšie, ako je toto možné ...

FunCub zachováva dnes už tradičnú "multiplexácku" konštrukciu z vysoko odolnej penovej hmoty ELAPOR, ktorá zaisťuje jednoduchú a rýchlu stavbu, nízku hmotnosť, pevnosť a odolnosť v prevádzke aj ľahkú opraviteľnosť v prípade, že sa pilotovi niečo nepodarí. Hoci sa navonok podobá svojmu predchodcovi, osvedčenému školskému, cvičnému a 3D zabávači FunCub, všetko je u neho robustnejšie, dôkladne vystužené a dimenzované.

Trup modelu je zhotovený z penového ELAPORu s "multiplexácky" premyslenou vnútornou výstužnou konštrukciou z preglejkových, laserom vyrezávaných dielov. Tá tvorí "chrbticu" modelu; nesie striedavý motor Permax BL-O 4235-0480, regulátor MULTIcont BL-60 SD s výkonným spínaným stabilizátorom napájania SBEC, pohonný akumulátor a podvozok. Motorový kryt z ELAPORu je odnímateľný s magnetickými zámkami. Odnímateľný kryt kabíny umožňuje prístup k lôžku pre pohonný akumulátor. Serva smerovky a výškovky HS-225BB sú namontované v chvostovej časti trupu a kormidlá ovládajú krátkymi drôtovými tiahlami. V hornej časti trupu má svoje miesto mechanizmus vlečného háčika - servo HS-225BB môžete kedykoľvek doplniť. Do spodnej časti trupu môžete namontovať ďalšie servo HS-225BB pre ovládanie dvierok nákladového priestoru pre tuningového parašutistu Alfréda, cukríky alebo iný "užitočný náklad".

Dvojdielne krídlo z penového ELAPORu s imitáciou konštrukcie a preveseného pláteného poťahu na hornej strane a s uhlíkovým rúrkovým hlavným nosníkom sa nasadzuje z boku na dve rúrkové uhlíkové spojky; polovice sú zaistené polyamidovými skrutky a dvojicou uhlíkových vzpier krídla. Serva krídeliek a klapiek HS-225BB sú upevnené v šachtách v krídle; kormidla ovládajú prostredníctvom krátkych priamych drôtových ťahadiel. Veľké štrbinové vztlakové klapky sú zavesené na excentrických plastových závesoch umožňujúcich výchylku až 90 ° dole. Konštrukcia krídla počíta s montážou súpravy LED svetiel POWER-Multilight - sú pripravené držiaky pre LED pozičných a pristávacích svetiel s priehľadnými krytmi a samozrejme drážkami a tunelmi pre uloženie káblov. V koreňoch polovíc krídla je uložený dôvtipne riešený držiak konektorov pre káble serv krídeliek, klapiek a svetiel.

Chvostové plochy sú z penového ELAPORu s naznačeným "rebrovaním" a prevesením poťahu; vodorovný stabilizátor má uhlíkové vzpery, smerovka je pripravená pre inštaláciu výstražných svetiel.

Hlavný podvozok má robustné duralové nohy a obrie balónové kolesá (s pneumatikami s penovou výplňou) pre vzlet z akéhokoľvek terénu. Ostroha je duralová, spriahnutá pružinami so smerovkou. Kolesový podvozok môžete ľahko zameniť za tuningovú súpravu plavákov.

FunCub XL je konštruovaný pre napájanie zo 6S LiPo akumulátora - odporúčame použiť dvojicu 3S súprav cca 3300 mAh so zaťažiteľnosťou aspoň 25C.

K ovládaniu modelu budete potrebovať najmenej sedemkanálovú RC súpravu - v tom prípade ale nezostanú kanály pre pomocné funkcie alebo budete musieť serva klapiek a krídeliek zapojiť Y-káble do jedného kanála. Pre plné využitie možností modelu s funkčným vlečným háčikom, ovládanými dvierkami nákladového priestoru a svetlami je potrebné deväť, ale skôr radšej desaťkanálová RC súprava.

Pre ovládanie pomocných funkcií budete potrebovať 1-2 miniservá - pripravené šachty zodpovedajú servám Hitec HS-225BB/MG.

Prebytok výkonu, veľké a vysoko účinné vztlakové klapky a obrie kolesá sú práve tým, čo z FunCubu XL robí "zabávača". Vďaka nim dokáže vzlietať aj pristávať doslova na pätníku, zavisí sa na vrtuli, vzlieta a pristáva aj z vyššej trávy alebo nerovného terénu, odkiaľ by iný model "operovať" nemohol. Pre letný pobyt pri vode môžete dokúpiť plaváky - nadbytok výkonu motora a presné riadenie s krídelkami a klapkami opäť umožní bezproblémovú prevádzku hydroplánu aj pilotom bez predchádzajúcej praxe u námorného letectva.

Doplniť môžete tiež vlečný háčik (možno ho nainštalovať kedykoľvek, aj dodatočne do hotového a lietaného modelu) a FunCub XL premeniť vo vlečnu, ktorá spoľahlivo dostane do výšky aj 2-3 m vetrone, ako je Solius alebo Heron.

RR set obsahuje: zostavený trup, krídla a chvostové plochy z Elaporu s osadeným motorom, regulátorom a servami, súpravu vzpier, duralový podvozok s kolesami, vrtuľu 15x8" a podrobný návod k stavbe a lietaniu. Vrecúško s príslušenstvom nájdete skryté vo výplni krabice (v polystyrénu) viď. fotografie.

Tuning: Pre FunCub XL je k dispozícii súprava plavákov (kat. č. #733098) s ktorou si užijete veľa zábavy tiež pri vode, #852004 Parašutista Alfréd a #73030 Súprava svetiel POWER-Multilight s možnosťou diaľkového ovládania (vypnuté, zapnuté pozičné svetlá + antikolizný majáky, zapnuté pozičné svetlá + majáky + pristávacie svetlá).

Tip: Regulátor otáčok MULTIcont BL-60SD môžete programovať s pomocou Programovacej karty pre regulátory RAY (PELIKAN DANIEL - kat. č. 1RC22020).

Rozpätie [mm]1700
Dĺžka [mm]1200
Hmotnosť [g]2850
Plocha krídla [dm2]51
Stavebná náročnosťS1
Náročnosť pilotážeP2,P3,P4
Ovládané funkcieS,V,K(2),M,F(2)

Doporučený pohon a RC vybavenie

Motor*PERMAX BL-O 4235-0480
Regulátor*MULTIcont BL-60 SD
Pohonný akumulátor2x FOXY 11,1 V 3300 mAh
Vrtuľa*15x8"
Serva*6x HS-225BB (môžete doplniť ďalšie 2x HS-225BB pre vlečný háčik a pumovnicu)
RC súpravamin. 7 kanálov, 10 pre plné využitie všetkých funkcií
*) Súčasť RR setu.

Potrebujete poradiť?

Štěpán Šídlo
Ozvite sa mi...
Štěpán Šídlo
produktový špecialista
(Po - Pia, 8:00 - 16:00)

Prečo nakupovať u RCprofi?

Sme profesionáli a navyše pre vás máme tieto skvelé výhody.
Doprava zadarmo
nad 150 €
90 dní na vrátenie alebo výmenu
Poradenstvo od profesionálov
RC
servis
52 483 položiek
položiek v ponuke
10
rokov skúseností

V prípade nižšej hodnoty objednávky môžete využiť dopravu už od 3,50 €.

Predlžujeme možnosť výmeny alebo vrátenia nepoškodeného tovaru na 90 dní.

Neviete si s niečím rady? Navštívte našu RC poradňu alebo nás kontaktujte. Radi vám poradíme.

Pokazil sa váš model? Nielen pre našich zákazníkov zaisťujeme pozáručný servis RC modelov.

Vyberte si z jednej z najširších ponúk RC modelov, príslušenstva a náhradných dielov v SR.

Dôverujte profesionálom. Už viac ako 10 rokov sa venujeme predaju, servisu a testovaniu RC modelov.

Prečo nakupovať u RCprofi