13 % zľava na VŠETKO. 13. narodeniny = AFTERPARTY. Využite kód: NARODENINY13. Len do 20. marca.

Recenzia RC piesočnej buggy WLtoys Across 12428

RC auto Piesočná buggy Across od značky WLtoys je jedným z najobľúbenejších modelov vo svojej kategórii, a práve preto sme pre vás pripravili recenziu tohto modelu.

Balenie piesočnej buggy Across


RC piesočná buggy Across je dodávaná v kompletnom RTR balení, všetko je teda pripravené na jazdu. V krabici nájdete samotný model, volantový vysielač s frekvenciou 2,4 GHz, akumulátor Li-Pol s kapacitou 1500 mAh, USB nabíjačku, malý skrutkovač, kľúč na utiahnutie kolies a manuál. Jediné, čo je potrebné dokúpiť, sú tri AA batérie do vysielača a potom môžete ihneď vyraziť do terénu!





Vzhľad modelu


Táto piesočná buggy je vyrobená v mierke 1 : 12 a dĺžka modelu je 40 cm. Samotný model je ľahký (váži 1,44 kg) a vyzerá naozaj ako reálna buggy.

Konštrukcia modelu sa zdá byť dostatočne odolná, je vyrobená z pevného plastu, ktorý sa po náraze vráti vždy späť do pôvodného stavu. Model sa tak od prekážok odrazí a tým pádom nedôjde k jeho poškodeniu. Ďalej má buggy kovové polosi, hliníkové držiaky ramien a kovom vystuženú prednú časť podvozka, nič ju teda len tak nezastaví.

Predná náprava modelu má každé koleso odpružené zvlášť, zadná náprava je odpružená dohromady.





Karoséria modelu je odklápacia a na jej hornej a dolnej časti sa nachádza rampa s LED osvetlením. Nič vám teda nebráni, aby ste za zábavou vyrazili aj za tmy. Auto dostatočne osvieti priestor pred sebou. V zadnej časti karosérie je tiež umiestnená dizajnová pneumatika, ktorá sa dá skutočne použiť ako náhradná, a to v prípade, že by sa vám jedna zničila.





Skúšobná jazda


Vnútri modelu sa nachádza veľmi výkonný jednosmerný motor 550, vďaka nemu dokáže buggy naozaj rýchlo vyštartovať a môže dosiahnuť rýchlosť až 50 km/h! Tento RC model si zachováva jazdné vlastnosti reálneho auta, je vybavený proporcionálnym riadením, ktoré umožňuje zvoliť „ostrosť“ zatáčania a plynulo zrýchľovať či spomaľovať.

Piesočnú buggy sme otestovali jazdou na rôznych typoch povrchu a môžeme povedať, že jej prejazdnosť terénom je výborná. Jazdí dostatočne stabilne, čo zaisťujú nielen tlmiče, ale aj to, že je každé koleso hnané zvlášť. Model sa aj pri náklone snaží udržať všetky kolesá na povrchu, na ktorom práve jazdí.

Regulátor aj servo sú vodoodolné, nemusíte sa teda obávať mokrého terénu alebo krátkej dažďovej prehánky.



Ovládanie a výdrž


áto obľúbená RC piesočná buggy je ovládaná volantovým vysielačom s frekvenciou 2,4 GHz. Vďaka danej frekvencii sa neruší s ostatnými modelmi, môžete teda organizovať preteky aj s viacerými modelmi buggy. Pištoľový vysielač má dve trimovacie tlačidlá. Jedno z nich slúži na úpravu rýchlosti, čo využijete, ak ste v riadení RC modelov ešte len začiatočník alebo ste kúpili model pre vaše dieťa. Pomocou druhého trimovacieho tlačidla nastavíte kolesá buggy.

Ako už sme spomenuli, súčasťou modelu je tiež akumulátor Li-Pol s kapacitou 1500 mAh. Tento akumulátor vydrží zhruba 15 minút jazdy. Aby ste si predĺžili čas zábavy, odporúčame kúpiť aj náhradnú batériu s kapacitou 1500 mAh alebo 2500 mAh. Výmena akumulátora v modeli je veľmi jednoduchá, nemusíte nič zložito skrutkovať, stačí dať dole kryt batérie, vložiť náhradný akumulátor a môžete pokračovať v jazde!


Záverečné hodnotenie buggy


RC piesočnú buggy Across hodnotíme veľmi pozitívne, je to výborný model čo sa týka pomeru ceny a výkonu. Ovládanie je jednoduché, model je neskutočne rýchly a naozaj dosť odolný. Hravo zvládne zdolať akúkoľvek prekážku a prispôsobí sa každému povrchu.

Jedinú vec, ktorú nehodnotíme úplne kladne, je kapacita priloženej batérie. Predsa len si s modelom chcete užívať zábavy viac ako 15 minút. Avšak vždy existuje riešenie, stačí mať vo vrecku pripravené náhradné akumulátory, aby ste mohli veselo pokračovať v jazde!



2. septembra 2021

Prečo nakupovať u RCprofi