55014 Stabilizačný systém WINGSTABI 12-kanál 35A

Doprava zadarmo

55014 Stabilizačný systém WINGSTABI 12-kanál 35A

Voľne programovateľný trojosí gyroskopický stabilizačný systém pre RC súpravy všetkých značiek (prijímač musí mať sériový výstup S-Bus, SRXL, Sumdo alebo PPM). Výstupy pre 12 kanálov, 4 letové režimy pre lietanie vo vetre, akrobaciu a 3D akrobaciu. Integrovaný systém napájania palubnej elektroniky z 2 aku so zaťažiteľnosťou max 35A. Celý popis »
Značka: Multiplex Kód produktu: PD-1M55014WS
Záruka: 2 roky EAN: 4041033120149
251,59 € s DPH
nie je skladom

Mať vždy plnú kontrolu nad svojím modelom je snom každého pilota. Voľne programovateľný trojosí gyroskopický systém pre všetky RC modely lietadiel s pevnými krídlami WINGSTABI špeciálne konštruovaný pre obrie modely robí tento sen dosiahnuteľným. Najnovšia generácia ultra presných trojosích MEMS senzorov zaručuje, že dojem z lietania zostáva realistický dokonca aj pri veľmi vysokej miere stabilizácie, a pilot nikdy nemá pocit, že sa pokúša riadiť robota. Elegantné robustné puzdro z eloxovaného hliníka s upevňovacími pätkami šité na mieru obrovským modelom je možné do modelu inštalovať v ľubovoľnej orientácii. WINGSTABI umožňuje jednoduché a rýchle programovanie pomocou PC alebo aplikácie na smartphone či tablete.

WINGSTABI je kompatibilný so všetkými súčasnými RC systémami: Graupner, Futaba, M-LINK, Jeti, Hitec, Weatronic a ďalšími, ak majú prijímač vybavený kompatibilným sériovým výstupom.

  • WINGSTABI mení každú RC súpravu (s prijímačom so sériovým výstupom) na plne programovateľný RC systém.
  • Nastavenie zisku (citlivosti) vo všetkých troch osiach je možno meniť zvlášť alebo spoločne pomocou vysielača.
  • Pre každú os zvlášť je možné nastaviť variačný faktor.
  • 12 výstupov pre serva.
  • Vstavaný systém napájania palubnej elektroniky pre dva 2S LiPO/5-6čl. NiMH/NiCd akumulátory so zaťažiteľnosťou až 35 A a možnosťou pripojenia magnetického vypínača.
  • Funkcia gyra je voľne priraditeľná pre každé servo, tj. zariadenie je možné prispôsobiť pre každú modelársku aplikáciu.
  • Pracuje s prijímačmi so sériovým výstupom kompatibilným s Futaba S-Bus (vrátane Hitec Maxima SL a Optima SL), Graupner HOTT (Sumdo), MULTIPLEX SRXL, Jeti UDI, JR XBUS Mode B (SRXL) a sériovým výstupom PPM SUM.

Štyri letové režimy:

1. Stabilizácia vypnutá

2. Stabilizácia pre lietanie vo veternom prostredí (gyra v režime tlmenia "damping") - WINGSTABI "vypne vietor"

3. Akrobacia a 3D lietanie (gyra v režime heading hold) - model zachováva poslednú letovú polohu, ku ktorej dostal povel; pre prechod do inej polohy musí dostať nový povel. Napr. ak vychýlite ovládač krídeliek, model bude vykonávať výkrut konštantnou rýchlosťou úmernou veľkosti výchylky ovládača, pričom poletí v priamej línii (bez potreby "tlačenia výškovky" v polohe na chrbte).

4. Visenie na vrtuli – špeciálny "ostrý" heading hold režim pre extrémne 3D

WINGSTABI podporuje:

  • Delta mixer pre samokrídlá a delty, mixér pre motýlikové chvostové plochy a ovládanie klapiek a spojlerov.
  • Klapky je možné nastaviť pre zosilnenie odozvy krídeliek.
  • Grafické zobrazenie senzorov v reálnom čase v PC softvére.

Inštalácia WINGSTABI

Jednotku WINGSTABI je možno do modelu inštalovať v ľubovoľnej orientácii, jedinou podmienkou je, aby osi puzdra boli rovnobežné s osami modelu. Pre upevnenie slúžia pätky so silentblokmi.

Nastavenie vysielača

Podobne ako pri flybarless systémoch sú na vysielači všetky mixy vypnuté, trimy a subtrimy nastavené do stredu resp. na nulu. Používajú sa len dvojité a exponenciálne výchylky, ostatné nastavovanie sa vykonáva v softvéri WINGSTABI. Na vysielači priradíte štyri kanály a príslušné ovládače pre krídelká, smerovku, výškovku a plyn a navyše jeden kanál s trojpolohovým prepínačom na prepínanie režimov WINGSTABI. Ak budete používať letový režim 4 (visenie na vrtuli) ešte jeden kanál s dvojpolohovým prepínačom. Pre diaľkové nastavovanie zisku gyra v osiach krídeliek, výškovky a smerovky môžete priradiť až tri ďalšie kanály s proporcionálnymi ovládačmi alebo digitálnymi trimami.

Zapojenie WINGSTABI

Jeden alebo dva prijímačové akumulátory 6,0-9,0 V (2S LiPo, 5-6čl. NiMH/NiCd a pod.) Zapojíte do napájacích zásuviek WINGSTABI. Vstavaný systém napájania zaručuje rovnomerné vybíjanie oboch pripojených akumulátorov, v prípade zlyhania jedného z nich bude napájania prevedené na druhý. Vďaka tomu sú pravidelne cyklované oba akumulátory, odpadá riziko, že dlhodobo nevyužívaný "záložný" akumulátor stratí kapacitu a zlyhá práve vo chvíli, keď ho budete potrebovať. Do vstupu IN na WINGSTABI zapojíte sériový výstup prijímača. Do kanálových výstupov WINGSTABI zapojíte jednotlivé serva v modeli, do zásuvky S/W magnetický #8 5196 alebo mechanický vypínač #8 5195 (predávajú sa zvlášť).

Uvedenie do prevádzky

Zapnete vysielač, zapnete RC elektroniku v modeli s WINGSTABI. Do dátovej zásuvky WINGSTABI pripojíte prostredníctvom USB rozhrania PC s nainštalovaným programom MULTIPLEX Launcher alebo Bluetooth modul zaisťujúci spojenie s tabletom alebo smartphonom s aplikáciou MULTIPLEX (na stiahnutie zadarmo). S pomocou obslužného softvéru krok za krokom vykonáte základné nastavenia - voľbu typu prijímača, priradenie kanálov vysielača vrátane prepínača letových režimov, overenie zmyslu výchyliek kormidiel, nastavenie orientácie jednotky WINGSTABI, overenie zmyslu reakcie gyra v jednotlivých kanáloch. A môžete prvýkrát vzlietnuť!

Obslužný program alebo aplikácie

Umožňujú detailné nastavovanie všetkých parametrov modelu aj stabilizačného systému. Pre jednoduchosť majú takmer všetky menu dve úrovne:

  • základná (Basic) s jednoduchým nastavovaním, ktorá je ľahko a rýchlo zvládnuteľná menej skúsenými letcami
  • pokročilá (Enhanced), ktorá skúseným užívateľom a experimentátorom ponúka množstvo nastaviteľných parametrov pre detailnú optimalizáciu správania modelu a systému stabilizácie.

Obslužný program alebo aplikáciu umožňujúcu kontrolovať všetky parametre nastavenia, nastavovať veľkosti a zmysly výchyliek vo všetkých kanáloch, ďalšie mixy (vrátane mixov elevony a motýlikové chvostové plochy, krídelká-smerovka atď.), parametre stabilizačného systému, ukladať nastavené súbory parametrov do pamäte a z pamäte PC alebo mobilného zariadenia zase nahrávať do WINGSTABI, aktualizovať firmvér WINGSTABI alebo jeho nastavenie vymazať na predvolené továrenské nastavenia.

Zalietanie modelu

Model sa najprv zalieta a vytrimuje normálnym spôsobom s vypnutou stabilizáciou. Výchylky trimov sa potom prepíšu do pamäti WINGSTABI a môžete začať lietať so stabilizáciou a doladiť parametre jednotlivých letových režimov. Ladenie vám môže uľahčiť diaľkové nastavovanie zisku pomocou proporcionálnych ovládačov alebo digitálnych trimov, ktoré môžete na tento účel priradiť na vysielači.

Súprava WINGSTABI obsahuje: WINGSTABI-12, kábel 320 mm pre pripojenie prijímača, súpravu silentblokov so skrutkami pre upevnenie jednotky, USB-PC-rozhranie (UNI), návod.

Napájanie (1 alebo 2 aku) [V]6 - 9
Počet kanálov12
Hmotnosť [g]92
Dĺžka [mm]74
Šírka [mm]58
Výška [mm]16

Potrebujete poradiť?

Štěpán Šídlo
Ozvite sa mi...
Štěpán Šídlo
produktový špecialista
(Po - Pia, 8:00 - 16:00)

Prečo nakupovať u RCprofi?

Sme profesionáli a navyše pre vás máme tieto skvelé výhody.
Doprava zadarmo
nad 150 €
90 dní na vrátenie alebo výmenu
Poradenstvo od profesionálov
RC
servis
52 483 položiek
položiek v ponuke
10
rokov skúseností

V prípade nižšej hodnoty objednávky môžete využiť dopravu už od 3,50 €.

Predlžujeme možnosť výmeny alebo vrátenia nepoškodeného tovaru na 90 dní.

Neviete si s niečím rady? Navštívte našu RC poradňu alebo nás kontaktujte. Radi vám poradíme.

Pokazil sa váš model? Nielen pre našich zákazníkov zaisťujeme pozáručný servis RC modelov.

Vyberte si z jednej z najširších ponúk RC modelov, príslušenstva a náhradných dielov v SR.

Dôverujte profesionálom. Už viac ako 10 rokov sa venujeme predaju, servisu a testovaniu RC modelov.

Prečo nakupovať u RCprofi