55016 Prijímač WINGSTABI RX-12-DR PRO M-LINK 35A

Doprava zadarmo

55016 Prijímač WINGSTABI RX-12-DR PRO M-LINK 35A

Dvanásťkanálový telemetrický prijímač WINGSTABI-12-DR pre M-LINK so vstavaným voľne programovateľným trojosovým gyro stabilizačným systémom. 4 letové režimy pre lietanie vo vetre, akrobaciu a 3D akrobaciu. Integrovaný systém napájania palubnej elektroniky z 2 aku so zaťažiteľnosťou max 35A. Celý popis »
Značka: Multiplex Kód produktu: PD-1M55016WS
Záruka: 2 roky EAN: 4041033130162
391,00 € s DPH
nie je skladom

Mať vždy plnú kontrolu nad svojím modelom je snom každého pilota. Voľne programovateľný trojosí gyroskopický systém pre všetky RC modely lietadiel s pevnými krídlami WINGSTABI-RX špeciálne konštruovaný pre obrie modely robí tento sen dosiahnuteľným. Najnovšia generácia ultra presných trojosích MEMS senzorov zaručuje, že dojem z lietania zostáva realistický dokonca aj pri veľmi vysokej miere stabilizácie, a pilot nikdy nemá pocit, že sa pokúša riadiť robota. Štíhle puzdro z eloxovaného hliníka je možné do modelu inštalovať v ľubovoľnej orientácii. WINGSTABI-RX umožňuje jednoduché a rýchle programovanie pomocou PC alebo aplikácie na smartphone alebo tablete. Okrem vlastného stabilizačného systému jednotka obsahu aj integrovaný telemetrický prijímač 2,4GHz RX-12-DR pre M-LINK.

  • Nastavenie zisku (citlivosti) vo všetkých troch osiach je možno meniť zvlášť alebo spoločne pomocou vysielača.
  • Pre každú os zvlášť je možné nastaviť variačný faktor.
  • 12 výstupov pre serva.
  • Vstavaný systém napájania palubnej elektroniky pre dva 2S LiPO/5-6čl. NiMH/NiCd akumulátory so zaťažiteľnosťou až 35 A a možnosťou pripojenia magnetického vypínača.
  • Funkcia gyra je voľne priraditeľná pre každé servo, tj. zariadenie je možné prispôsobiť pre každú modelársku aplikáciu.

Štyri letové režimy:

1. Stabilizácia vypnutá

2. Stabilizácia pre lietanie vo veternom prostredí (gyra v režime tlmenia "damping") - WINGSTABI-RX "vypne vietor"

3. Akrobacia a 3D lietanie (gyra v režime heading hold) - model zachováva poslednú letovú polohu, ku ktorej dostal povel; pre prechod do inej polohy musí dostať nový povel. Napr. ak vychýlite ovládač krídeliek, model bude vykonávať výkrut konštantnou rýchlosťou úmernou veľkosti výchylky ovládača, pričom poletí v priamej línii (bez potreby "tlačenia výškovky" v polohe na chrbte).

4. Visenie na vrtuli - špeciálny "ostrý" heading hold režim pre extrémne 3D

WINGSTABI-RX podporuje:

  • Delta mixer pre samokrídlá a delty, mixér pre motýlikové chvostové plochy a ovládanie klapiek a spojlerov.
  • Klapky je možné nastaviť pre zosilnenie odozvy krídeliek.
  • Grafické zobrazenie senzorov v reálnom času v PC softvére.
  • Prenos telemetrie M-LINK, okrem prenosu údajov z telemetrických čidiel umožňuje zobrazovanie hodnôt ziskov gyra na displeji vysielača.

Inštalácia WINGSTABI-RX

Jednotku WINGSTABI-RX je možné do modelu inštalovať v ľubovoľnej orientácii, jedinou podmienkou je, aby osi puzdra boli rovnobežné s osami modelu. Pre upevnenie slúžia pätky so silentblokmi.

Nastavenie vysielača

Podobne ako pri flybarless systémoch sú na vysielači všetky mixy vypnuté, trimy a subtrimy nastavené do stredu resp. na nulu. Používajú sa len dvojité a exponenciálny výchylky, ostatné nastavovanie sa vykonáva v softvéri WINGSTABI-RX. Na vysielači priradíte štyri kanály a príslušné ovládače pre krídelká, smerovku, výškovku a plyn a navyše jeden kanál s trojpolohovým prepínačom pre prepínanie režimov WINGSTABI-RX. Ak budete používať letový režim 4 (visenie na vrtuli) ešte jeden kanál s dvojpolohovým prepínačom. Pre diaľkové nastavovanie zisku gyra v osiach krídeliek, výškovky a smerovky môžete priradiť až tri ďalšie kanály s proporcionálnymi ovládačmi alebo digitálnymi trimami.

Zapojenie WINGSTABI-RX

Jeden alebo dva prijímačové akumulátory 6,0-9,0 V (2S LiPo, 5-6čl. NiMH/NiCd a pod.) Zapojíte do napájacích zásuviek WINGSTABI. Vstavaný systém napájania zaručuje rovnomerné vybíjanie oboch pripojených akumulátorov, v prípade zlyhania jedného z nich bude napájania prevedené na druhý. Vďaka tomu sú pravidelne cyklované oba akumulátory, odpadá riziko, že dlhodobo nevyužívaný "záložný" akumulátor stratí kapacitu a zlyhá práve vo chvíli, keď ho budete potrebovať. Do kanálových výstupov WINGSTABI-RX zapojíte jednotlivé serva v modeli, do zásuvky S/W magnetický #8 5196 alebo mechanický vypínač #8 5195 (predávajú sa zvlášť).

Uvedenie do prevádzky

Spárujte vysielač MULTIPLEX M-LINK s WINGSTABI-RX. Do dátovej zásuvky WINGSTABI-RX pripojte prostredníctvom USB rozhrania PC s nainštalovaným programom MULTIPLEX Launcher alebo Bluetooth modul zaisťujúci spojenie s tabletom alebo smartphonom s aplikáciou MULTIPLEX (na stiahnutie zadarmo). S pomocou obslužného softvéru krok za krokom vykonáte základné nastavenia - priradenie kanálov vysielača vrátane prepínača letových režimov, overenie zmyslu výchyliek kormidiel, nastavenie orientácie jednotky WINGSTABI-RX, overenie zmyslu reakcie gyra v jednotlivých kanáloch. A môžete prvýkrát vzlietnuť!

Obslužný program alebo aplikácie

Umožňujú detailné nastavovanie všetkých parametrov modelu aj stabilizačného systému. Pre jednoduchosť majú takmer všetky menu dve úrovne:

  • základná (Basic) s jednoduchým nastavovaním, ktorá je ľahko a rýchlo zvládnuteľná menej skúsenými letcami
  • pokročilá (Enhanced), ktorá skúseným užívateľom a experimentátorom ponúka množstvo nastaviteľných parametrov pre detailnú optimalizáciu správania modelu a systému stabilizácie.

Obslužný program alebo aplikácia umožňujú kontrolovať všetky parametre nastavenia, nastavovať veľkosti a zmysly výchyliek vo všetkých kanáloch, ďalšie mixy (vrátane mixov elevony a motýlikové chvostové plochy, krídelká-smerovka atď.), parametre stabilizačného systému, ukladať nastavené súbory parametrov do pamäte a z pamäte PC alebo mobilného zariadenia zase nahrávať do WINGSTABI-RX, aktualizovať firmware WINGSTABI-RX alebo jeho nastavenie vymazať na predvolené továrenské nastavenia.

Zalietanie modelu

Model sa najprv zalieta a vytrimuje normálnym spôsobom s vypnutou stabilizáciou. Výchylky trimov sa potom prepíšu do pamäti WINGSTABI-RX a môžete začať lietať so stabilizáciou a doladiť parametre jednotlivých letových režimov. Ladenie vám môže uľahčiť diaľkové nastavovanie zisku pomocou proporcionálnych ovládačov alebo digitálnych trimov, ktoré môžete na tento účel priradiť na vysielači. Hodnoty ziskov môžete sledovať na displeji vysielača (alebo prídavnom telemetrickom displeji).

Súprava WINGSTABI-RX obsahuje: WINGSTABI-RX-12-DR pro, súpravu silentblokov so skrutkami pre upevnenie jednotky, USB-PC-rozhranie (UNI), návod.

Napájanie (1 alebo 2 aku) [V]6 - 9
Počet kanálov12
Hmotnosť [g]100
Dĺžka [mm]74
Šírka [mm]58
Výška [mm]16

Potrebujete poradiť?

Štěpán Šídlo
Ozvite sa mi...
Štěpán Šídlo
produktový špecialista
(Po - Pia, 8:00 - 16:00)

Prečo nakupovať u RCprofi?

Sme profesionáli a navyše pre vás máme tieto skvelé výhody.
Doprava zadarmo
nad 150 €
90 dní na vrátenie alebo výmenu
Poradenstvo od profesionálov
RC
servis
52 483 položiek
položiek v ponuke
10
rokov skúseností

V prípade nižšej hodnoty objednávky môžete využiť dopravu už od 3,50 €.

Predlžujeme možnosť výmeny alebo vrátenia nepoškodeného tovaru na 90 dní.

Neviete si s niečím rady? Navštívte našu RC poradňu alebo nás kontaktujte. Radi vám poradíme.

Pokazil sa váš model? Nielen pre našich zákazníkov zaisťujeme pozáručný servis RC modelov.

Vyberte si z jednej z najširších ponúk RC modelov, príslušenstva a náhradných dielov v SR.

Dôverujte profesionálom. Už viac ako 10 rokov sa venujeme predaju, servisu a testovaniu RC modelov.

Prečo nakupovať u RCprofi