5848 - HTS-SS Blue C200 Telemetrické kombo elektro 200A

5848 - HTS-SS Blue C200 Telemetrické kombo elektro 200A

Telemetrické kombo hlavne pre modely s elektrickým pohonom, obsahuje telemetrickú ústredňu HTS-SS Blue, 3x teplotné senzory, 1x snímač prúdu 200 A a snímač napätia. Celý popis »
Značka: Hitec Kód produktu: PD-1HI29941
Záruka: 2 roky EAN: 0669962558488
45,59 € s DPH
nie je skladom

Telemetrický systém Hitec 2.4GHz sa vďaka telemetrickej ústredni HTS-SS Blue rozrastá o možnosť merania prúdu a napätia. Teraz môžete lietať s vaším modelom A PPRITOM poznať aktuálne otáčky motora, prúdový odber pohonného elektromotora alebo iného palubného zariadenia, napätie napájacieho akumulátora alebo v inom mieste palubnej elektroinštalácie, teploty na rôznych miestach a GPS informácie zahŕňajúce údaje o polohe, rýchlosti a výške. Systém je možné inštalovať do väčšiny lietajúcich modelov: vrtuľníkov, vetroňov, modelov poháňaných elektromotorom.

#5848 HTS Blue Telemetrické kombo Elektro 200 A

Pre ľahký štart Hitec pripravil komplet obsahujúce telemetrickú ústredňu a súpravu snímačov na meranie prúdu do 200 A, napätia a teploty:

  • 3x Snímač teploty (HTS-TEMP)
  • 1x Snímač prúdu HTS-C200 (do 200 A)
  • 1x Snímač napätia HTS-VOLT (0-100 V)

Vzhľadom k malým rozmerom a nízkej hmotnosti (ústredňa so VŠETKÝMI snímačmi pripojenými váži cca 45 g - tj. toľko, čo jedno štandardné servo), je možné telemetrické údaje získavať aj z paluby malých a ľahkých modelov.



#5849 HTS-SS Blue Telemetrická ústredňa Elektro

Telemetrická ústredňa slúži k zberu dát z vonkajších čidiel (až 9 snímačov) a ich prenosu do telemetrického prijímača Hitec s dátovým vstupom (v túto chvíľu Optima 7 a Optima 9). Ako naznačuje názov ("Elektro"), je optimalizovaná predovšetkým pre modely poháňané elektromotorom - lietadlá, vrtuľníky, autá i lode. Ústredňa obsahuje elektroniku "obsluhujúcu" jednotlivé čidlá - nie je preto možné zapojiť samotné čidlo priamo do prijímača, ale vždy iba prostredníctvom ústredne.

Pre správnu činnosť je potrebné vopred skontrolovať (a podľa potreby aktualizovať s pomocou HPP-22), že:

  • softvér vysielača Aurora 9 (ak ho používate) je verzia 1.08 alebo novšia
  • softvér vysielačového modulu Spectra 24 (alebo VF dielu u Optic 6 Sport 2,4 GHz) je verzia 3.01 alebo novšia
  • softvér prijímača Optima (7 alebo 9) je verzia 2.02 alebo novšia
  • Návod, ako vykonať aktualizáciu nájdete TU.
  • Ústredňa nevyžaduje žiadne nastavovanie, zapája sa pomocou dvojice káblov s ňou dodávaných – krúteným trojžilovým káblikom sa vedie telemetria do vstupu DATA na prijímači, plochý káblik slúži na napájanie ústredne a snímačov (4,8-8,4). Pripojiť ho môžete priamo do nepoužívaného servovýstupu prijímača. Ak sú všetky obsadené, potom pomocou Y-kábla, alebo môžete napájanie priviesť priamo od vypínača prijímačového akumulátora.

    Okrem dátového výstupu (DATA) a zásuvky napájania (P) má ústredňa deväť zásuviek s nezámennými konektormi pre rôzne druhy snímacích čidiel:

    • R1, R2 - pre pripojenie snímačov otáčok
    • C - pre pripojenie snímača prúdu
    • V - pre pripojenie snímača napätia
    • G - pre pripojenie GPS snímača
    • T1, T2, T3, T4 - pre pripojenie teplotných čidiel

    Pripojiť môžete až dva snímače otáčok, nezáleží, či magnetické alebo optické, číslo zásuvky udáva adresu, na ktorej sa dané čidlo objaví na displeji vysielača Aurora 9 alebo na monitore počítača pri pripojení prostredníctvom rozhrania HPP-22 k vysielačovému modulu.

    Podobne môžete pripojiť až štyri teplotné čidlá, číslo zásuvky opäť udáva adresu čidla.

    Pri pripojení snímača prúdu treba na vysielači (alebo na pripojenom PC či inom telemetrickom rozhraní zvoliť zodpovedajúci typ snímača (C50 alebo C200, aby bola zobrazovaná správna hodnota prúdu.

    Súprava telemetrickej ústredne obsahuje: telemetrickú ústredňu HTS-SS Blue, napájací kábel, dátový kábel a obojstrannú penovú samolepiacu pásku.



    #5855 Snímač prúdu 200 A (HTS-C200)

    Snímač prúdu HTS-C200 bol skonštruovaný pre jednoduché a presné meranie jednosmerného prúdu do 200 A s rozlíšením 1 A. Meranie prúdu je bezkontaktné, podobne ako tzv. kliešťových ampérmetrov, kde snímač meria intenzitu elektromagnetického poľa okolo vodiča, ktorá je úmerná veľkosti pretekajúceho prúdu. Snímač je tvorený toroidom, ktorého stredom sa vedie kábel, v ktorom sa meria prúd.

    Zásady pre montáž:

    • Kábel a snímač je potrebné spoľahlivo upevniť tak, aby sa nemenila ich vzájomná poloha.
    • Kábel musí pre dosiahnutie maximálnej presnosti merania viesť stredom otvoru v snímači.
    • Snímač musí byť správne orientovaný v smere toku elektrického prúdu. Správnu orientáciu označuje šípka na boku snímača; elektrický prúd tečie vždy z miesta o vyššom elektrickom potenciáli k miestu s potenciálom nižším - napr. z napájacieho akumulátora k regulátoru otáčok, od zdroja k spotrebiču. V rovnakom smere musí mieriť aj šípka na snímači.
    • Snímač neumiestňujte do blízkosti magnetov, pretože to môže nežiadúcim spôsobom ovplyvniť meranie. Činnosť snímača môže ovplyvniť aj ďalší snímač prúdu, ak by bol umiestnený v blízkosti.

    Súprava snímača obsahuje: snímač prúdu HTS-C200.



    #5851 Snímač napätia (HTS-VOLT)

    Snímač napätia slúži na meranie jednosmerného napätia v rozsahu 0 až 100 V. Celá elektronika je uložená v telemetrickej ústredni, vonkajšia časť je len pripojovací kábel dodávaný v dvoch prevedeniach: kábel s krokosvorkou a kábel s nalisovatelnou T-svorkou. T-svorka zaisťuje spoľahlivejší kontakt, ale majte na pamäti, že nie je konštruovaná pre opakované nasadzovanie a snímanie. Kábel s krokosvorkou je univerzálnejší, ale treba dbať na to, aby pri jeho používaní nedošlo k náhodnému skratu. Môžete tiež krokosvorku odpájať a nahradiť ju vhodným konektorom - napr. 2 mm pozláteným konektorom zaisťujúcim spoľahlivý kontakt.

    Zapojenie snímača napätia: 
    (+) Pól je je krokosvorka alebo T-svorka na kábliku zapojenom do zásuvky "V" na telemetrickej ústredni HTS-SS Blue. (-) pól ("zem"), voči ktorému sa meria napätie, je (-) pól na servozásuvkách prijímača (za predpokladu, že je telemetrická ústredňa normálne napájaná z prijímača). Ak by ste chceli merať napätie na obvode galvanicky oddelenom od napájania prijímača, je nutné prepojiť (-) pól meraného obvodu a (-) pól servozásuvek prijímača.

    Pripojenie T-svorky: do "zvislej" časti T- svorky zalisujte pripojovací kábel, do "priečky" zalisujte kábel, v ktorom chcete merať napätie.

    Súprava snímača obsahuje: kábel s krokosvorkou, pripojovací kábel pre T- svorku s konektorom, T-svorku.



    #5834 - Snímač teploty (HTS-TEMP)

    Snímač teploty slúži k dotykovému meraniu teploty - uplatní sa napr. pri sledovaní teploty hlavy spaľovacieho motora, akumulátorov, regulátorov otáčok alebo iných častí modelu, ktorých teplota nás môže zaujímať.

    Vlastná sonda je obalená v zmršťovacej fólii odolávajúcej vyšším teplotám; prevádzkový rozsah meraných teplôt je -40 °C do 200 °C. To znamená, že snímače môžu merať teplotu prakticky takmer kdekoľvek v bežných modeloch.

    Súprava snímača obsahuje: snímač teploty s káblom.

    #5849 HTS-SS Blue Telemetrická ústredňa Elektro

    Napájanie4,8 - 8,4 V (max. 2S Li-poly)
    Rozsah prevádzkových teplôt-20°C ~ +60°C
    Rozmery34x24x5 mm
    Hmotnosť7 g bez káblov, 12 g s káblami


    #5855 Snímač prúdu 200 A (HTS-C200)

    Rozsah merania0 - 200 A
    Rozlišovacia schopnosť1 A
    Dĺžka kábla snímača250 mm
    Rozmery (snímač)34x22x6 mm
    Priemer "oka" snímača vonkajší/vnútorný22/10,5 mm
    Hmotnosť7 g


    #5851 Snímač napätia (HTS-VOLT)

    Rozsah merania0 - 100 V
    Rozlišovacia schopnosť0,1 V
    Dĺžka kábela snímača250 mm


    #5834 - Snímač teploty (HTS-TEMP)

    Rozsah merania-40° ~ +200°C
    Dĺžka kábla snímača350 mm
    Rozmery (telo čidla)D2x5 mm
    Hmotnosť3 g

Potrebujete poradiť?

Štěpán Šídlo
Ozvite sa mi...
Štěpán Šídlo
produktový špecialista
(Po - Pia, 8:00 - 16:00)

Prečo nakupovať u RCprofi?

Sme profesionáli a navyše pre vás máme tieto skvelé výhody.
Doprava zadarmo
nad 150 €
90 dní na vrátenie alebo výmenu
Poradenstvo od profesionálov
RC
servis
52 483 položiek
položiek v ponuke
10
rokov skúseností

V prípade nižšej hodnoty objednávky môžete využiť dopravu už od 3,50 €.

Predlžujeme možnosť výmeny alebo vrátenia nepoškodeného tovaru na 90 dní.

Neviete si s niečím rady? Navštívte našu RC poradňu alebo nás kontaktujte. Radi vám poradíme.

Pokazil sa váš model? Nielen pre našich zákazníkov zaisťujeme pozáručný servis RC modelov.

Vyberte si z jednej z najširších ponúk RC modelov, príslušenstva a náhradných dielov v SR.

Dôverujte profesionálom. Už viac ako 10 rokov sa venujeme predaju, servisu a testovaniu RC modelov.

Prečo nakupovať u RCprofi