13 % zľava na VŠETKO. 13. narodeniny = AFTERPARTY. Využite kód: NARODENINY13. Len do 20. marca.

15301 Smart SX M-link set, mode 2 4 2,4 GHz

15301 Smart SX M-link set, mode 2 4 2,4 GHz

Značka: Multiplex Kód produktu: PD-1M00121
Záruka: 2 roky EAN: 4041033073018
111,56 € s DPH
nie je skladom

Šesťkanálová RC súprava 2.4 GHz M-LINK (systém s frekvenčným preskočením v rozprestretom pásme) MULTIPLEX - vysielač s dvoma krížovými ovládačmi, multifunkčným tlačidlom pre nastavovanie vysielače a digitálnymi trimami pre rekreačných modelárov všetkých odborností - dobre vyhovie pre jednoduché modely lietadiel, áut aj lodí a je dostatočne múdra dokonca aj pre náš cukríkový bombardér PIONEER vyžadujúci spínaný kanál pre ovládanie pumovnice alebo "nerozbitný" vrtuľník FunCopter od Multiplexu. SMART SX je ideálna pre začiatočníkov, ktorí zatiaľ nechcú investovať "majland" do hobby, v ktorom sa ešte len rozkukávajú, ale pritom požadujú kvalitný značkový vysielač a prijímač kompatibilný s RC súpravami vyšších tried so spoľahlivým, bezpečným a proti rušeniu vysoko odolným prenosovým systémom.

SMART SX je tiež výborné "druhé rádio do multiplexáckej rodiny" - umožňuje dvojaké riadenie v systéme učiteľ-žiak - a predovšetkým je kompatibilný so všetkými vysielačmi a prijímačmi MULTIPLEX 2.4 GHz M-LINK, takže ním môžete ovládať aj jednoduchší model, ktorý normálne ovládate "dospelým" Cockpit SX, Royal Pro alebo dokonca PROFI TX. Vďaka tomu je ideálny pre výlety so skladacím modelom a malým batôžkom, na cesty na dovolenku ...

Hoci SMART SX na prvý pohľad vyzerá ako "joystik od plejstejšna", nie je to vôbec žiadna hračka, ale inteligentný počítačový vysielač s pamäťou na 50 modelov a upgradovatelným softvérom! Telo vysielača ukrýva patentovanú anténu IOAT s vyžarovacou charakteristikou sústreďujúci väčšinu vysielanej vysokofrekvenčnej energie do "prednej polosféry" - teda do priestoru, kam sa pozeráte a kde lieta váš model, zatiaľ čo za váš chrbát sa vysiela energia len minimálne. Vďaka tomu SMART SX zaručuje dosah ďaleko za hranice viditeľnosti modelu bežnej veľkosti.

Okrem základných funkcií (2 kanály pre krídelká, smerovka, výškovka, plyn) ovládaných krížovými ovládačmi je k dispozícii dvojpolohový šiesty kanál ovládaný tlačidlom na mieste trimu plynu - napr. pre zaťahovací podvozok, pumovnice, vlečný háčik pre aerovlek a iné podobné pomocné funkcie (pre využitie šiesteho kanála je samozrejme potrebné použiť šesťkanálový prijímač).

Do pamäte modelov sa ukladá základné nastavenia jednotlivých modelov - zmysly výchyliek serv, polohy trimov, dvojité výchylky atď. ALE NIELEN TO! Vďaka unikátnemu systému prijímačov s identifikačnými číslami ID umožňuje SMART SX automatické priradenie špecifického prijímača v určitom modeli k predprogramovanej pamäte vo vysielači. V praxi si tak môžete kúpiť napríklad model EasyStar II v prevedení RR + (zostavený model s elektronikou vrátane prijímača RX-5 M-LINK ID2), zapnete vysielač a zapnete model - vysielač s prijímačom sa automaticky spárujú a vysielač prepne na predprogramovanú pamäť číslo 2, kde už je z výroby nahrané nastavenia pre Easy Star II. Ak máte viac modelov s ID prijímačmi, po zapnutí sa vysielač vždy sám "dohovorí" s prijímačom a prejde na príslušnú pamäť - už sa nikdy nepomýlite! Obsah pamäte (aj tej predprogramované) môžete podľa potreby meniť (tj. zmeniť zmysel výchyliek serv, nastavenie trimov atď.), V budúcnosti budete môcť tiež jednoducho z webových stránok MULTIPLEXu zadarmo stiahnuť nové predprogramované modely. K tomu je vysielač vybavený dátovým portom, ktorý tiež dáva do budúcna možnosť aktualizácie firmvéru vysielača (s pomocou USB rozhrania # 85149 a počítača).

SMART SX sa dodáva v dvoch verziách s krížovými ovládačmi s plynom vpravo (Mód 1 + 3) alebo s plynom vľavo (Mód 2 + 4); užívateľ môže veľmi jednoducho softvérovo voliť, či u prvej verzie použije mód 1 alebo 3, u druhej verzie mód 2 alebo 4. "Prestavba" vysielača v móde 1 + 3 na módy 2 + 4 alebo naopak možná nie je. Plastové páky ovládačov je možné nahradiť tuningovými hliníkovými, ktoré sa predávajú samostatne.

Samotné nastavovanie vysielača už nemôže byť jednoduchšie: ak vám napr. servo výškovky "chodí" opačne, jednoducho vychýlite ovládač výškovky do jednej krajnej polohy, stlačíte multifunkčné tlačidlo na vysielači a držíte ho, kým servo na modeli neprejde do opačnej krajnej polohy. Od tejto chvíle sa už bude servo pohybovať správne; nastavenie je samozrejme ihneď uložené do pamäte. Stlačením ovládača výškovky môžete prepínať dvojité výchylky - plné pre skúsených pilotov a akrobaciu alebo zmenšené pre štart a pristátie, pre začiatočníkov. Stlačením ovládača plynu (v polohe úplne dole) môžete zamknúť alebo odomknúť ovládanie plynu - to je vynikajúca funkcia, ak potrebujete na zapnutom modeli "pod prúdom" niečo nastavovať. So zamknutým plynom sa vám motor nerozbehne, aj keby ste náhodou ovládač plynu dali napríklad na plný plyn!

Ďalšou prednosťou sú digitálne trimy s pamäťou a zvukovou signalizáciou polohy. Ak stlačíte tlačidlo trimu, jednotlivé kroky trimu signalizuje krátke pípnutie, stredovú polohu a koncové polohy signalizuje dvojité pípnutie. Okrem toho, že poloha trimu je uložená v pamäti vysielača, digitálne trimy sú ďaleko "odolnejšie" voči nechcenému posunutiu než klasické mechanické páčkové trimy - či už pri zapnutom vysielači, tak aj vo vypnutom stave (tam môžete stláčať trim, ako chcete, nič sa nedeje, poloha trimu je bezpečne uložená v pamäti).

Pre ľahkú kontrolu dosahu disponuje SMART SX režimom vysielania so zníženým výkonom (dosah cca 50 m), ktorý sa jednoducho spúšťa dlhým stlačením párovacieho tlačidla ihneď po zapnutí vysielača.

Systém M-LINK samozrejme tiež umožňuje naprogramovať a do pamäti prijímača uložiť núdzové výchylky Fail-Safe pre prípad straty riadiaceho signálu. Takže môžete napr. nastaviť, že v prípade núdze sa plyn stiahne na voľnobeh a kormidlá sa vrátia do neutrálu.

Vzhľadom k tomu, že SMART SX používa rovnaký systém prenosu, ako "ostatné" 2.4 GHz vysielače MULTIPLEX, môžete pri použití telemetrického prijímača M-LINK zabezpečiť prenos telemetrických údajov z modelu do hlasového výstupu telemetrie "Souffleur", ktorý vám bude zvolené údaje hlásiť pripojeným slúchadlom "do uška".

SMART SX môže pracovať v bezdrôtovom systéme učiteľ-žiak ako žiacky vysielač. Ako učiteľský vysielač môžete použiť ktorýkoľvek vysielač MULTIPLEX s multifukčnou zásuvkou osadenou modulom bezdrôtového systému učiteľ-žiak # 45183 M-LINK Trainer Stick 2.4 GHz alebo s vysielačom PROFI TX s modulom # 45184 Copilot.

Pre uvedenie vysielača do prevádzky budete potrebovať 3 AA (tužkové) batérie alebo akumulátory. Malý prúdový odber vysielača zaručuje so suchými batériami prevádzkovú dobu až 25 hodín. Ak použijete akumulátory, je potrebné ich nabíjať mimo vysielač.

Súčasťou RC súpravy SMART SX je miniatúrny päťkanálový prijímač RX-5 M-LINK ID1 - malý a ľahký, ale s plným dosahom (automaticky sa priradí k voľnej pamäte č. 1). Ideálny je samozrejme pre použitie v malých modeloch - slow-Flyer a park-Flyer, ale zároveň sa úplne nemusíte obávať ho umiestniť napríklad do skoro dvojmetrového motorového vetroňa Easy Glider.

Súprava obsahuje:

- Šesťkanálový vysielač SMART SX 2.4 GHz M-LINK s ovládačmi v módu 2+4

  • dva krížové ovládače
  • multifunkčné tlačidlo pre nastavovanie vysielača, párovanie, kontrolu dosahu
  • digitálne trimy so zvukovou signalizáciou
  • dátový port pre aktualizáciu firmvéru
  • indikátor prevádzkových stavov s LED a zvukovou signalizáciou
  • zvuková signalizácia nízkeho napätia vysielačových akumulátorov
  • bezdrôtový systém učiteľ-žiak (iba žiacky vysielač)

- Päťkanálový prijímač RX-5 M-LINK ID1

- 3 suché batérie pre vysielač

Prehľad predprogramovaných modelov (január 2013):

  • ID2 EasyStar II
  • ID3 Easy Glider Pro
  • ID5 Razzor
  • ID6 Fun Copter
VysielačSMART SX
Počet kanálov6 (5 proporcionálnych, 1 spínaný)
Systém2.4 GHz M-LINK
Počet pamätí modelov50
Telemetrialen pri použití telemetrických prijímačov M-LINK a prijímača telemetrie "Souffleur"
Napájanie3,6 V (3x AA alkalické batérie alebo NiMH akumulátor)
PrijímačRX-5 M-LINK ID1
Počet kanálov5
Systém2.4 GHz M-LINK
Telemetrianie
Napájanie4,8-9,0 V (4-5 čl. NiXX alebo 2s Li-XX)
Rozmery34x20x11 mm
Hmotnosť7 g

Potrebujete poradiť?

Štěpán Šídlo
Ozvite sa mi...
Štěpán Šídlo
produktový špecialista
(Po - Pia, 8:00 - 16:00)

Prečo nakupovať u RCprofi?

Sme profesionáli a navyše pre vás máme tieto skvelé výhody.
Doprava zadarmo
nad 150 €
90 dní na vrátenie alebo výmenu
Poradenstvo od profesionálov
RC
servis
52 483 položiek
položiek v ponuke
10
rokov skúseností

V prípade nižšej hodnoty objednávky môžete využiť dopravu už od 3,50 €.

Predlžujeme možnosť výmeny alebo vrátenia nepoškodeného tovaru na 90 dní.

Neviete si s niečím rady? Navštívte našu RC poradňu alebo nás kontaktujte. Radi vám poradíme.

Pokazil sa váš model? Nielen pre našich zákazníkov zaisťujeme pozáručný servis RC modelov.

Vyberte si z jednej z najširších ponúk RC modelov, príslušenstva a náhradných dielov v SR.

Dôverujte profesionálom. Už viac ako 10 rokov sa venujeme predaju, servisu a testovaniu RC modelov.

Zákazníci sa pozreli tiež na


Prečo nakupovať u RCprofi