10 % ZL'AVA na VŠETKO. Len do pondelka 22. apríla. Kód: RCSTART10.

RC loď USCG 36500

Doprava zadarmo

RC loď USCG 36500

Dĺžka 686 mm, mierka 1:16, záchranný čln, pre pokročilých Celý popis »
Značka: DUMAS Kód produktu: PM-4SP1258
Záruka: 2 roky EAN: 0660141012586
216,23 € s DPH
nie je skladom
Štandardné záchranné člny americkej pobrežnej stráže US Coast Guard (USCG) boli chrbticou pobrežného záchranárstva v priebehu 40. a 50. rokov. Hviezdna hodina člna CG 36500 prišla 18. februára 1952, kedy spolu so štyrmi ďalšími člnmi zachránil 32 námorníkov z tankera, ktorý stroskotal a rozlomil sa na dve časti u Cape Cod na pobreží štátu Massachusetts. Po vyradení zo služby čln dlho chátral, ale teraz má už po generálnej oprave a slúži ako plávajúce múzeum brázdiace vody okolo Cape Cod (Mys Tresky). V roku 2016 by mal do kín prísť film zachytávajúci spomínanú záchrannú akciu. Skutočnú loď poháňa šesťvalcový štvortaktný benzínový motor s výkonom 100 HP a dáva jej maximálna rýchlosť až 9 uzlov.

Stavebnica záchranného člna v rozsype v mierke 1:16 pre pokročilejších modelárov. Vďaka vysokému prepracovaniu väčšiny dielov nie je stavba nijako zvlášť náročná na zručnosť a dielenské vybavenie. Každopádne starostlivá a trpezlivá práca je v lodnom modelárstve nevyhnutná pre dosiahnutie dobrého výsledku. Na lepenie budete potrebovať stredné a husté sekundové lepidlo, "acetónové" modelárske lepidlo a epoxid. Vlastná stavba prebieha podľa výkresov v skutočnej veľkosti a podľa perspektívnych výkresov detailne zobrazujúcich konštrukciu danej časti lode. Pre vybrané kľúčové kroky (ako je stavba kostry trupu) slúžia stavebné prípravky z preglejkových dielov. Zhotovovanie doplnkov ako je napríklad zábradlie uľahčujú predtlačené šablóny v mierke 1:1.

Trup je tvorený (rovnako ako u skutočnej lode) kostrou, ktorej chrbticu tvorí kýl s nalepenými rebrami. Všetky diely sú laserom vyrezávané, rovnako ako stavebné prípravky zaručujúce správne zostavenie kostry. Obšívka trupu je tvorená balzovými lištami. Použitie mäkkého dreva uľahčuje ohýbanie a tvarovanie planiek (bez nutnosti namáčania) a ich následné brúsenie. Pre dosiahnutie zložitejších tvarov ale samozrejme budete musieť namáčať v zriedenej čpavkovej vode 1:1 za studena alebo v horúcej vode s prídavkom tekutého kondicionéra, ale vďaka premyslenej konštrukcii lode iba výnimočne. Paluba a nadstavba sú z laserom vyrezávaných preglejkových dielov a balzových planiek.

Maketové doplnky sú tvorené škálou dielov z drôtu, bieleho kovu a dreva. Ak budete mať dostatok chuti a vytrvalosti, môžete model ďalej vylepšovať napr. doplnením vybavenia kormidlovne, funkčného osvetlenia, lodi určite prospeje umiestnenie aspoň jedného záchranára v nepremokavom obleku a pod. Je len na vás, ako si dáte na svojej práci záležať...

Pre pohon lode slúži elektromotor radu 500 alebo 600 (nie je súčasťou stavebnice), napájaný zo šesťčlánkového NiMH alebo NiCd akumulátora (vhodné sú napr. šesťčlánky pre RC autá 1:10). Lodný hriadeľ s puzdrom a spojkou je tiež potrebné dokúpiť. Vhodné sú hriadele s priamou spojkou a prírubou pre upevnenie motora. Dumas pre tento model dodáva špeciálnu sadu obsahujúcu hriadeľ s puzdrom, kardanovú spojku a maketovú trojlistú bronzovú lodnú skrutku. Pre využitie maketových 1.5" (38 mm) lodných skrutiek je nutné použiť nízkootáčkový motor alebo bežnú "päťstovku" doplniť prevodovkou 1.75:1 alebo 2:1 (napr. Graupner Multispeed). Pre maximálne využitie výkonu motora a dlhé plavby pri používaní akumulátorov s veľkou kapacitou odporúčame doplniť vodné chladenie motora.

Pre ovládanie lode postačí akákoľvek aspoň dvojkanálová RC súprava, obojsmerný elektronický regulátor otáčok aspoň 30 A (podľa motora) a jedno štandardné servo pre kormidlo.

Stavebnica obsahuje: laserom vyrezávané preglejkové diely, balzové plaňky na oplechovanie, lipové nosníky, odlievané kovové diely a ďalšie maketové príslušenstvo, stavebný plán obsahujúci trojpohľadové výkresy lode a perspektívne nákresy jednotlivých krokov stavby, návod na stavbu.

Dĺžka [mm]686
Šírka [mm]203
Výška [mm]365
Ovládané funkcieM,LK
Stavebná náročnosťS3
Náročnosť pilotážeP1

Doporučený pohon a RC vybavenie:

ŠportMaketa
MotorSpeed 600 7.2 V (s vodným chladením)Graupner Multispeed 2:1
RegulátorGraupner NAVY V30RGraupner NAVY V30R
Lodná skrutka
3-listá 30 mm
3-listá 38 mm
AkumulátorNosram 7.2 V 2200 mAh NiMHNosram 7.2 V 3600 mAh NiMH
Servá1x HS-3111x HS-311
RC súpravaminimálne 2 kanály

Potrebujete poradiť?

Štěpán Šídlo
Ozvite sa mi...
Štěpán Šídlo
produktový špecialista
(Po - Pia, 8:00 - 16:00)

Prečo nakupovať u RCprofi?

Sme profesionáli a navyše pre vás máme tieto skvelé výhody.
Doprava zadarmo
nad 150 €
90 dní na vrátenie alebo výmenu
Poradenstvo od profesionálov
RC
servis
52 483 položiek
položiek v ponuke
10
rokov skúseností

V prípade nižšej hodnoty objednávky môžete využiť dopravu už od 3,50 €.

Predlžujeme možnosť výmeny alebo vrátenia nepoškodeného tovaru na 90 dní.

Neviete si s niečím rady? Navštívte našu RC poradňu alebo nás kontaktujte. Radi vám poradíme.

Pokazil sa váš model? Nielen pre našich zákazníkov zaisťujeme pozáručný servis RC modelov.

Vyberte si z jednej z najširších ponúk RC modelov, príslušenstva a náhradných dielov v SR.

Dôverujte profesionálom. Už viac ako 10 rokov sa venujeme predaju, servisu a testovaniu RC modelov.

Zákazníci sa pozreli tiež na


Prečo nakupovať u RCprofi