214334 FUNRAY 2000mm stavebnica

214334 FUNRAY 2000mm stavebnica

Svižný a obratný termický alebo svahový vetroň/motorový vetroň pre pohon motormi triedy AXI 2826. Model z vysoko odolného ELAPORu, ovládané krídelká, klapky, smerovka, výškovka. Stavebnica v rozsype bez motora. Celý popis »
Značka: Multiplex Kód produktu: PM-1M214334
Záruka: 2 roky EAN: 4041033073346
211,59 € s DPH
nie je skladom

Do rodiny výborných vetroňov z ELAPORu od Multiplexu práve pribudla nová sakramentsky mrštná a obratná "dvojmetrovka"! FunRay má rovnako ako Solius alebo Heron elegantný "maketovitý" vzhľad moderného vetroňa, plne mechanizované krídlo s krídelkami a klapkami, robustnú uhlíkom a laminátom vystuženú konštrukciu a vďaka pohonu striedavým motorom triedy AXI 2826 (600-800W) dostatok výkonu pre akrobatické a svahové lietanie.

Trup modelu je zhotovený z takmer nezničiteľného penového ELAPORu. Tajomstvom, ktoré umožňuje mať penový trup tak štíhly, je štvorhranná uhlíková rúrka vystužujúca trup od motorovej prepážky po chvostové plochy. Rúrku oceníte aj pri stavbe modelu - teraz by sa vám mohlo podariť postaviť trup skrútený len s vynaložením naozaj veľkého úsilia! Trup ďalej spevňuje niekoľko laminátových tyčiek vlepovaných medzi polovice trupu a na kýlovku. Motor sa upevňuje v prove na plastové motorové lôžko (zakotvené k pozdĺžnej uhlíkovej rúrke) s veľmi univerzálne pripravenými otvormi pre upevňovacie skrutky - tie by mali vyhovovať väčšine bežných striedavých motorov zodpovedajúceho výkonu. Súčasťou stavebnice je vrtuľový kužeľ s unášačom s klieštinou pre motory s 5 mm hriadeľom. Model môžete tiež dokončiť ako "čistý" vetroň - pre tento prípad môžete dokúpiť výlisok provy z ELAPORu pripravený pre montáž háčika pre aerovlek. Kryt kabíny je vylisovaný zo sivého EPP (tj. ho už nemusíte farbiť); môžete ho tiež nahradiť tuningovým krytom s priehľadnou "bublinou". Kryt kabíny je odnímateľný, upevňuje sa dvojicou obvyklých plastových zámkov Multiplex. V prove nájdete dostatok priestoru pre regulátor, pohonný akumulátor a prijímač. Serva smerovky a výškovky sú uložené v kýlovke, kormidla ovládajú krátkymi priamymi drôtovými tiahlami. Odolnosť spodnej časti trupu pri pristátí zvyšujú nálepky zo špeciálnej plastovej fólie.

Krídlo modelu z penového ELAPORu je dvojdielne s nosníkmi zo štvorhrannej rúrky zo zliatiny hliníka s uhlíkovou výplňou, ktorých vyčnievajúce časti slúžia zároveň ako spojka krídla. Polovice krídla sú na mieste zaistené dômyselným čapom zapadajúcim do zámkov na koreňových rebrách - čap sa vyníma a zasúva z priestoru kabíny. Pre serva krídeliek a klapiek sú pripravené šachty s plastovými krytmi, krídelká aj klapky (po dĺžke vystužené tenkostennou hadicou z nehrdzavejúcej ocele) sú ovládané nezávisle vždy dvoma servami s krátkymi priamymi drôtovými tiahlami. Serva krídeliek klapiek sa zapájajú s pomocou šesťkolíkových zelených konektorov Multiplex, pre neho sú v koreňoch polovíc krídla a v trupe pripravené špeciálne držiaky - zasunutie polovíc krídla znamená zároveň aj pripojenie konektorov.

Chvostové plochy sú takisto z penového ELAPORu s výstuhami z uhlíkových nosníkov a tenkostenných rúriek z nerez oceli. Dvojdielna vodorovná chvostová plocha sa upevňuje ku kýlovke pomocou uhlíkových spojok a zámkového mechanizmu pre ľahkú montáž a demontáž.

Pre pohon modelu budete potrebovať striedavý motor triedy AXI 2826 sa 60-70 A regulátorom, so spínaným stabilizátorom napájania BEC s trvalou zaťažiteľnosťou aspoň 3 A pre spoľahlivé napájanie palubnej elektroniky so 6 servami.

Pre napájanie poslúži Li-poly trojčlánok s kapacitou 3200-3300 mAh sa zaťažiteľnosťou aspoň 30C. Konkrétny typ voľte tak, aby vám bez ďalšieho dovažovania čo najlepšie vychádzala správna poloha ťažiska.

Pre ovládanie modelu v núdzi vystačíte aj so šesťkanálovou počítačovou RC súpravou, ale ideálne je samozrejme použitie aspoň sedemkanálovej počítačovej RC súpravy umožňujúcej nezávislé ovládanie krídeliek a klapiek dvoma servami a ich mixovanie v úlohe butterfly brzdy (obe krídelká sa vychyľujú súhlasne hore a obe klapky dole). A to dnes vie aj cenovo dostupný Flash 7 alebo 8 alebo Cockpit SX!

Pripravené šachty zodpovedajú servám HS-65HB/HS-65mg/HS-5065MG. Zvlášť ak zvolíte pohonný systém na hornej hranici odporúčaného výkonu, a budete chcieť lietať dynamickejšiu akrobaciu a na svahu, odporúčame inštalovať silnejšie serva s kovovými prevodmi.

Stavebnica obsahuje: výlisky trupu, krídla a chvostových plôch z penového ELAPORu, kryt kabíny zo šedého EPP, štvorhrannú uhlíkovú rúrku a ďalšie výstuhy z laminátu a nerez ocele, súpravu drobných dielov a príslušenstva, 55 mm vrtuľový kužeľ s unášačom s 5 mm hriadeľ, arch samolepiek a návod.

Rozpätie [mm]2000
Dĺžka [mm]1230
Hmotnosť [g]1790
Plocha krídla [dm2]40
Ovládané funkcieS,V,K(2),M,F(2)
Stavebná náročnosťS1,S2
Náročnosť pilotážeP2,P3

Pohon a RC vybavenie:

RAY akroFOXY akroAXI akroMPX akro
MotorRAY C3548-900FOXY G2 C2826-900AXI 2826/10 V2ROXXY C35-48-990kv
RegulátorRAY R-70SBFOXY R-65SBFOXY R-Flyfun-60AROXXY BL Control 755 S-BEC
Vrtuľový kužeľ*kužeľ #733183 (klieština 5 mm)
Vrtuľové listy12x7“ – 13x7“12x7“ – 13x7“12x7“ – 13x7“11x7“
AkumulátorRAY G3 11,1V 3250 mAh alebo FOXY G2 11,1V 3300 mAh
Serva6x HS-65HB alebo HS-65MG či HS-5065MG
RC súpravamin. 7 kanálov počítačová
*) Súčasť stavebnice

Potrebujete poradiť?

Štěpán Šídlo
Ozvite sa mi...
Štěpán Šídlo
produktový špecialista
(Po - Pia, 8:00 - 16:00)

Prečo nakupovať u RCprofi?

Sme profesionáli a navyše pre vás máme tieto skvelé výhody.
Doprava zadarmo
nad 150 €
90 dní na vrátenie alebo výmenu
Poradenstvo od profesionálov
RC
servis
52 483 položiek
položiek v ponuke
10
rokov skúseností

V prípade nižšej hodnoty objednávky môžete využiť dopravu už od 3,50 €.

Predlžujeme možnosť výmeny alebo vrátenia nepoškodeného tovaru na 90 dní.

Neviete si s niečím rady? Navštívte našu RC poradňu alebo nás kontaktujte. Radi vám poradíme.

Pokazil sa váš model? Nielen pre našich zákazníkov zaisťujeme pozáručný servis RC modelov.

Vyberte si z jednej z najširších ponúk RC modelov, príslušenstva a náhradných dielov v SR.

Dôverujte profesionálom. Už viac ako 10 rokov sa venujeme predaju, servisu a testovaniu RC modelov.

Prečo nakupovať u RCprofi