10 % ZL'AVA na VŠETKO. Len do pondelka 22. apríla. Kód: RCSTART10.

264264 Solius RR 2160mm vetroň/elektra

Doprava zadarmo

264264 Solius RR 2160mm vetroň/elektra

Termický alebo svahový vetroň/motorový vetroň 2160 mm, vybavený striedavým motorom Permax BL-O 3516-0850, striedavým regulátorom MULTIcont BL 40 S-Bec a štyrmi servami MPX Nano-S. Model z vysoko odolného ELAPORu, ovládané krídelká, smerovka, výškovka. Celý popis »
Značka: Multiplex Kód produktu: PM-1M401069RR
Záruka: 2 roky EAN: 4041033082645
331,59 € s DPH
nie je skladom

Solius nadväzuje na osvedčenú aerodynamickú koncepciu Easy Glider, ku ktorej pridáva eleganciu moderného vetroňa v "á-es-wéčkovém" štýle. Na prvý pohľad zaujme štíhly trup s priehľadným krytom kabíny s naznačeným kokpitom, potešia chvostové plochy v T usporiadaní umožňujúcom ľahkú demontáž vodorovnej chvostovej plochy pre prepravu. Krídlo s rozpätím 2160 mm si zachováva vďaka rozumnej štíhlosti veľkú nosnú plochu a zaručuje tak výborné vlastnosti v klzu a príjemné správanie pri nízkych rýchlostiach.

Trup modelu je zhotovený z takmer nezničiteľného penového ELAPORu. Tajomstvom, ktoré umožňuje mať penový trup tak štíhly, je šesťhranná tenkostenná rúrka zo zliatiny hliníka vystužujúca trup od krídla po chvostové plochy. Rúrkou sú tiež vedené predlžovacie káble serv smerovky a výškovky. Predok trupu aj chvost ďalej spevňuje niekoľko laminátových tyčiek vlepených medzi polovice trupu a na kýlovku. Motor Permax BL-O 3516-0850 je upevnený v prove na plastovom motorovom lôžku. Súčasťou stavebnice je sklopná vrtuľa s listami 12x6". Konštruktéri Multiplexu samozrejme nezabudli trup opatriť nasávacími a výstupnými otvormi zabezpečujúcimi chladenie motora, regulátora a pohonného akumulátora. V priestore kabíny je uložený 40 A striedavý regulátor otáčok MULTIcont BL 40 S-BEC. Kryt kabíny s priehľadnou "bublinou" je odnímateľný, upevňuje sa dvojicou obvyklých plastových zámkov Multiplex. V prove nájdete dostatok priestoru pre pohonný akumulátor a prijímač. Serva smerovky a výškovky sú uložené v kýlovke, kormidla ovládajú krátkymi priamymi drôtovými tiahlami.

Krídlo modelu z penového ELAPORu je dvojdielne s nosníkmi zo štvorhrannej rúrky zo zliatiny hliníka, ktorých vyčnievajúce časti slúžia zároveň ako spojka krídla. Polovice krídla sú na mieste zaistené dômyselným čapom zapadajúcim do zámkov na koreňových rebrách - čap sa vyníma a zasúva z priestore kabíny. Serva krídeliek sú nainštalovaná v šachtách s plastovými krytmi, krídelká (po dĺžke vystužené tenkostennou hadicou z nehrdzavejúcej ocele) sú ovládané nezávisle krátkymi priamymi drôtovými tiahlami.

Chvostové plochy sú takisto z penového ELAPORu s výstuhami z laminátových tyčiek. Vodorovná chvostová plocha sa upevňuje na vrchol kýlovky pomocou dvoch polyamidových skrutiek.

Pristávacie zariadenie je jednostopové v "ASW" štýle, s hlavným kolesom s priemerom 45 mm a klznou pätkou na chvoste.

Pre napájanie poslúži Li-poly trojčlánok s kapacitou 2200 mAh alebo väčšou so zaťažiteľnosťou aspoň 20C. Konkrétny typ voľte tak, aby vám bez ďalšieho dovažovania čo najlepšie vychádzala správna poloha ťažiska.

Pre ovládanie modelu v zásade vystačíte aj s tou najobyčajnejšie štvorkanálovou RC súpravou, takže môžete použiť palubné vybavenie z vášho "olietaného" začiatočníckeho RC setu. Ideálne je samozrejme použitie aspoň päť- alebo šesť-kanálovej počítačovej RC súpravy umožňujúcej nezávislé ovládanie krídeliek dvoma servami a ich mixovanie v úlohe aerodynamických bŕzd (obe krídelká sa vychyľujú súhlasne hore).

ARF set obsahuje: hotový trup, krídlo a chvostové plochy z penového ELAPORu s nainštalovaným striedavým motorom Permax BL-O 3516-0850, striedavým regulátorom otáčok MULTIcont BL 40 S-BEC, 4 servami MPX Nano-S, súpravu príslušenstva, sklopnú vrtuľu s listami 12x6"a návod.

Rozpätie [mm]2160
Dĺžka [mm]1100
Hmotnosť [g]1250 - 1450
Plocha krídla [dm2]40.7
Ovládané funkcieS,V,K(2),M
Stavebná náročnosťS1
Náročnosť pilotážeP1,P2

Potrebujete poradiť?

Štěpán Šídlo
Ozvite sa mi...
Štěpán Šídlo
produktový špecialista
(Po - Pia, 8:00 - 16:00)

Prečo nakupovať u RCprofi?

Sme profesionáli a navyše pre vás máme tieto skvelé výhody.
Doprava zadarmo
nad 150 €
90 dní na vrátenie alebo výmenu
Poradenstvo od profesionálov
RC
servis
52 483 položiek
položiek v ponuke
10
rokov skúseností

V prípade nižšej hodnoty objednávky môžete využiť dopravu už od 3,50 €.

Predlžujeme možnosť výmeny alebo vrátenia nepoškodeného tovaru na 90 dní.

Neviete si s niečím rady? Navštívte našu RC poradňu alebo nás kontaktujte. Radi vám poradíme.

Pokazil sa váš model? Nielen pre našich zákazníkov zaisťujeme pozáručný servis RC modelov.

Vyberte si z jednej z najširších ponúk RC modelov, príslušenstva a náhradných dielov v SR.

Dôverujte profesionálom. Už viac ako 10 rokov sa venujeme predaju, servisu a testovaniu RC modelov.

Prečo nakupovať u RCprofi