10 % ZL'AVA na VŠETKO. Len do pondelka 22. apríla. Kód: RCSTART10.

264276 Heron RR 2400mm

Doprava zadarmo

264276 Heron RR 2400mm

ARF set výkonného termického alebo svahového motorového vetroňa s motorom Permax BL-O 3516, 40A regulátorom, 6 servami. Model z vysoko odolného ELAPORu, ovládané krídelká, klapky, smerovka, výškovka. Celý popis »
Značka: Multiplex Kód produktu: PM-1M401074
Záruka: 2 roky EAN: 4041033062760
391,59 € s DPH
nie je skladom

Heron je mladším bratom obľúbeného vetroňa Solius - od neho sa na prvý pohľad líši novým krídlom o väčšom rozpätí s "mechanizáciou" klapkami a krídelkami. Na prvý pohľad zaujme štíhly trup s priehľadným krytom kabíny s naznačeným kokpitom, potešia chvostové plochy v T usporiadaní umožňujúcom ľahkú demontáž vodorovnej chvostovej plochy pre prepravu. Krídlo s rozpätím 2400 mm s elegantnými wingletmi zaručuje výborné vlastnosti v klzu a príjemné správanie pri nízkych rýchlostiach.

Trup modelu je zhotovený z takmer nezničiteľného penového ELAPORu. Tajomstvom, ktoré umožňuje mať penový trup tak štíhly, je šesťhranná laminátová rúrka vystužujúca trup od krídla po chvostové plochy. Rúrkou sú tiež vedené predlžovacie káble serv smerovky a výškovky. Predok trupu aj chvost ďalej spevňuje niekoľko laminátových tyčiek vlepovaných medzi polovice trupu a na kýlovku. V prove je namontovaný striedavý motor Permax BL-O 3516-0850 s 55 mm vrtuľovým kužeľom a listami 12x6". Kryt kabíny s priehľadnou "bublinou" je odnímateľný, upevňuje sa dvojicou obvyklých plastových zámkov Multiplex. V prove nájdete dostatok priestoru pre regulátor, pohonný akumulátor a prijímač. Serva smerovky a výškovky (Nano-S) sú uložené v kýlovke, kormidla ovládajú krátkymi priamymi drôtovými tiahlami.

Krídlo modelu z penového ELAPORu je dvojdielne s nosníkmi zo štvorhrannej rúrky zo zliatiny hliníka, ktorých vyčnievajúce časti slúžia zároveň ako spojka krídla. Polovice krídla sú na mieste zaistené dômyselným čapom zapadajúcim do zámkov na koreňových rebrách - čap sa vyníma a zasúva z priestore kabíny. Serva krídeliek a klapiek (Tiny-S) sú uložené v šachtách s plastovými krytmi, krídelká aj klapky (po dĺžke vystužené tenkostennou hadicou z nehrdzavejúcej ocele) sú ovládané nezávisle vždy dvoma servami s krátkymi priamymi drôtovými tiahlami.

Chvostové plochy sú takisto z penového ELAPORu s výstuhami z laminátových tyčiek. Vodorovná chvostová plocha sa upevňuje na vrchol kýlovky pomocou dvoch polyamidových skrutiek.

Pristávacie zariadenie je jednostopové v "ASW" štýle, s hlavným kolesom s priemerom 45 mm a klznou pätkou na chvoste.

K pohonu modelu slúži striedavý motor Permax BL-O 3516-0850 sa 40 A regulátorom so spínaným stabilizátorom napájania BEC MULTIcont BL40 S-BEC pre spoľahlivé napájanie palubnej elektroniky so 6 servami.

Pre napájanie poslúži Li-poly trojčlánok s kapacitou 2200 mAh alebo väčšou so zaťažiteľnosťou aspoň 20C. Konkrétny typ voľte tak, aby vám bez ďalšieho dovažovania čo najlepšie vychádzala správna poloha ťažiska.

Pre ovládanie modelu v núdzi vystačíte aj s obyčajnou šesťkanálovou počítačovu RC súpravou, ale ideálne je samozrejme použitie aspoň sedemkanálovej počítačovej RC súpravy umožňujúcej nezávislé ovládanie krídeliek a klapiek dvoma servami a ich mixovanie v úlohe butterfly brzdy (obe krídelká sa vychyľujú súhlasne hore a obe klapky dole). A to dnes vie aj cenovo dostupný Flash 7 alebo Cockpit SX!

ARF set obsahuje: takmer hotový model s trupom, krídlom a chvostovými plochami z penového ELAPORu s osadeným motorom, regulátorom a 6 servami a návod.

Rozpätie [mm]2400
Dĺžka [mm]1100
Hmotnosť [g]1500
Plocha krídla [dm2]41.3
Ovládané funkcieS,V,K(2),M,F(2)
Stavebná náročnosťS1
Náročnosť pilotážeP2

Pohon a RC vybavenie:

Motor*PERMAX BL-O 3516-0850
Regulátor*MULTIcont BL40 S-BEC
Vrtuľa*sklopná s listami 12x6"
AkumulátorRAY G3 11,1 V 2200 mAh
Serva*2x Nano-S (S+V), *4x Tiny-S (K+F)
RC súpravamin. 7 kanálová počítačová
*) Súčasť ARF setu

Potrebujete poradiť?

Štěpán Šídlo
Ozvite sa mi...
Štěpán Šídlo
produktový špecialista
(Po - Pia, 8:00 - 16:00)

Prečo nakupovať u RCprofi?

Sme profesionáli a navyše pre vás máme tieto skvelé výhody.
Doprava zadarmo
nad 150 €
90 dní na vrátenie alebo výmenu
Poradenstvo od profesionálov
RC
servis
52 483 položiek
položiek v ponuke
10
rokov skúseností

V prípade nižšej hodnoty objednávky môžete využiť dopravu už od 3,50 €.

Predlžujeme možnosť výmeny alebo vrátenia nepoškodeného tovaru na 90 dní.

Neviete si s niečím rady? Navštívte našu RC poradňu alebo nás kontaktujte. Radi vám poradíme.

Pokazil sa váš model? Nielen pre našich zákazníkov zaisťujeme pozáručný servis RC modelov.

Vyberte si z jednej z najširších ponúk RC modelov, príslušenstva a náhradných dielov v SR.

Dôverujte profesionálom. Už viac ako 10 rokov sa venujeme predaju, servisu a testovaniu RC modelov.

Prečo nakupovať u RCprofi